dinsdag 26 april 2011

Brandhof Bikes en Giant, mijmeren en TV Limburg

Dinsdag 26 april 2011
Vandaag een mooi geschenk gekregen van rijwielhandel Brandhof Bikes in Schaesberg-Landgraaf en Giant Benelux BV. Lelystad. Ik kwam de winkel binnen met mijn fiets. De vertegenwoordiger van Giant, Rob Koopmans, was net aanwezig. Er was al gesproken over onze tocht naar Santiago en de reden waarom deze zo extra belangrijk is geworden, door het onrecht van de kerk t.o.v. elektrische fietsen, handbikes en elektrische rolstoelen. In samenspraak van Brandhof Bikes en Giant krijgen we een reserve motortje mee en op beide fietsen nieuwe binnen- en lekvrije buitenbanden cadeau, waarvoor we alleen een hele kleine bijdrage leveren voor de montage. Dit is fantastisch, net als de vele particuliere donateurs/sposoren die helpen deze tocht te maken. Aan al deze mensen die mij tot nu toe hebben gesteund en nog gaan steunen kan ik alleen maar zeggen: dank u wel. Deze reis kan niet anders dan onder een goed gesternte staan, door alle donaties om in Santiago kaarsjes te branden plus wat extra’s. Dit is geweldig. Natuurlijk zijn er nog steeds donaties nodig, maar de grote dankbaarheid naar ieder die mij sponsort is heel groot en diep. Het maakt me duidelijk dat ik voor een zaak moet blijven vechten die eerlijk is. Dat iedereen erkent wordt die op eigen kracht Santiago de Compostella weet te bereiken..

2e Paasdag, 25 april 2011
Tijdens een moment van stilte in mezelf realiseer ik me misschien voor het eerst waar ik naar op zoek ben. Tijdens de tv-uitzending van Max, evenals van TV Limburg werd me deze vraag gesteld. Ik wist dat ik naar iets op zoek was in mezelf, maar nader omschrijven kon ik het niet. Na dagen piekeren en nadenken, weet ik wat ik zoek. Wie ben ik zelf. Maar vooral, wie mag ik zijn van mezelf. Na de dood van Berry ben ik dit deel verloren en in al die 14 jaar na zijn dood heb ik dat niet terug kunnen vinden. Nu vraag ik me af of ik dat stuk zelfvertrouwen wel ooit heb bezeten. Het werd altijd door Berry bevestigd en nu wil en moet ik het eindelijk zelf gaan ervaren. Als ik iets voor anderen moet doen, dan weet ik het allemaal goed te verwoorden en knok voor de zaken waar ik achter sta. Maar nu mag ik tijdens deze reis ook leren dit zelfvertrouwen in mezelf te voelen.

Donderdag 21 april 2011
Vanmiddag opnames bij TV Limburg gehad. Fietsend kwam ik de studio binnen. Het liep heel spontaan tijdens het interview. Ook was er meer tijd om duidelijk te maken waar het om draaide.
Het fijne is dat een ieder die dit verhaal van de kerk hoort er ook achter staat. Het eens is dat de moderne tijd ook in de kerk voortgang mag vinden. Dogma's losgelaten mogen worden en aanpassingen van vervoersmiddelen, die van deze tijd zijn, gepast is

Geen opmerkingen:

Een reactie posten