vrijdag 3 juni 2011

Dag 20 03-06-2011 Rustdag in Hourtin-Plage

Ons hotel. Linksboven is ons appartement.

Iedere ochtend ben ik te moe om op te staan en nu ik uit kan slapen, ben ik om zeven uur wakker. We sliepen in een ruimte halfweg boven de kamer gebouwd. Het plafond van de woonkamer is  2.10  hoog, dus Wiel kan er net lopen. Desondanks loopt hij steeds gebukt, onbewust bang dat hij zijn hoofd zal stoten. Dat heb je als je 1.93 mt. bent. Ik heb met mijn 1.58 nergens last van. Naar de slaapkamer loopt een smalle trap. Het is een laag puntdak en als ik aan mijn kant in bed kruip, moet ik zowat op mijn knieën. Ik had het idee dat het plafond op mijn gezicht zou vallen. We schoven het grote bed een stukje opzij, er staan vier bedden, maar ik kreeg het steeds benauwder. Dus vannacht mijn slaapzak gepakt en in een van de andere bedden gekropen, waar het plafond net iets hoger was. Gelukkig, wordt dat ding ook nog eens gebruikt. Hebben we ze niet voor niets meegesjouwd. Wiel moet echt helemaal gebukt lopen om in bed te kruipen. Hij heeft best redelijk geslapen. Wat mij het meeste moeite geeft is iedere dag een ander bed. De meesten zijn goed en dan val je snel in slaap door vermoeidheid, de enkele slechte geeft dat je vermoeider opstaat dan dat je naar bed ging. En het is niet het allerbeste voor mijn rug, die best te lijden heeft van al die verschillende bedden. Deze zijn goed en slapen kan ik straks op het strand. De zon schijnt nu al volop.
Hadden we in de Abdij een paar dagen geleden een toilet welk niet kon doorspoelen en moesten we het afvalemmertje gebruiken om onze behoefte weg te spoelen totdat het gerepareerd was, vandaag is het erger. Terwijl ik onder de douche sta loopt de douchebak vol in plaats van leeg door de afvoer. Ik til dat ding omhoog waar het water in weg loopt en weet niet hoe snel ik het weer los moet laten, zo smerig is het. Ondertussen loopt het water over de rand de badkamer in en ik moet mijn haren nog uitspoelen. Het waterballet is compleet. We hebben geen dweilen. De eigenaar gewaarschuwd, die direct komt kijken. Loopt weg en komt weer terug in oude kleren, Fifax en een stapel dweilen onder zijn arm. Een half uur mogen we niet douchen. Later komt hij terug met een nieuwe afvoerknop. We horen gezaag en geschraap, met af en toe een Franse vloek er tussen door. We mogen nu alleen heel even nat worden, kraan dicht, inzepen en afdouchen.
Rond 11 uur naar het strand. Ik was de parasol vergeten die hier in huis stond, dus na een uur even teruggelopen. Tegelijkertijd alles uit de wasmachine opgehangen. Want met de hand krijg je het nooit zo schoon. Wat lekker gewassen kon worden nog even in de machine gegooid. Onderweg zie ik voor het eerst een echte scarabee van minstens 2 cm. Hij had een donkerbruine kleur. Een jongen riep ‘een Scarabee en sloeg er naar. Ik zag het beest vallen. Dat jong wilde hem doodtrappen, maar ik was hem net voor. Hij was al zo gewond aan zijn linkerpootjes dat hij steeds tijdens het kruipen op zijn rug viel. Eerst draaide ik hem een paar keer voorzichtig weer op zijn buik, het hielp niet. Daarna probeer ik hem op te tillen van de grond om hem in de bloembak te zetten, maar kreeg geen houvast. Had gladde handen van de zonnebrandolie. De vader van die jongen zag het allemaal aan en pakte de scarabee voorzichtig beet om hem in de aarde neer te zetten. Ik bedankte hem. Wat kom ik toch allemaal voor beesten tegen onderweg en wat hebben ze mij of ons toch allemaal te zeggen.
Het bewijs geleverd, luieren aan het strand vandaag.
17,uur. Wiel is de route voor morgen aan het bekijken, terwijl ik zit te schrijven. We gaan vanavond naar een visrestaurant, cadeautje van Wiel.
Het is inmiddels 20. uur. De mosselen in crème freche saus waren verrukkelijk. Daarentegen had Wiel een kindermenu van frites met 2 knakworsten. Het was het enige wat buiten vis te krijgen was. Hij heeft 2 porties moeten bestellen om de trek te stillen. Langzamerhand inpakken voor ons vertrek morgenvroeg en om 21 uur naar de zonsondergang kijken. Als daar mooie foto’s van zijn houden jullie die tegoed tot morgenavond. Fijne avond en welterusten.
PS nog net op tijd voor het slapen gaan de zonsondergang

2 opmerkingen:

 1. Heerlijk uitslapen en dan om 06.00 wakker worden!! Hoe is het met het roken van opa? Wat zal opa veel eten vanavond!! (visticks misschien).
  Mark gaat vandaag afzwemmen voor diploma B.
  Hopelijk zijn jullie nog altijd fit.
  Succes en zet hem op!!

  Groetjes Mark, Jose en Michel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. weer prachtige foto's, lekkere kleurtjes, prima zo. en Mark, veel succes met je diploma zwemmen. Mike heeft het 3 weken geleden gehaald.
  Diane

  BeantwoordenVerwijderen