woensdag 25 mei 2011

Dag 11 25-05-2011 Rustdag in Orleans

Vanmorgen om 8 uur wakker geworden. Eerst samen alle post doorgelezen, waar we rustig de tijd nemen om alles te lezen en te beantwoorden. Veel mensen schrijven ook per mail. Het is echt genieten. Diane, je schrijft dat we nogal hard gaan, maar geloof me, dat is het begin. Naarmate je langer onderweg bent worden de ritten korter en vooral in de Pyreneeën komen we onszelf best tegen. Daar ben ik van overtuigd. Ons lichaam raakt ook vermoeider, dat merken we nu al.
Van mijn hulp Marianne, had ik met mijn verjaardag een vliesdeken gekregen en meegenomen. Mijn ervaring van het reizen kennende, wist ik dat dit van pas zou komen en menige nacht ligt hij nu als extra deken op het bed tegen de kou, bovenop de slaapzak. De dagen mogen zonnig zijn, de nachten zijn fris.
 Jeanne d'Arc
Na het ontbijt lopen we het centrum in, 5 minuten van het hotel. Wiel is verrukt van Orléans en vindt de stad mooier dan Parijs. Hij vindt het prachtig en maakt veel foto’s, waar hij tot nu toe weinig belangstelling voor had. Het is echt genieten en dit keer laten we liever de foto’s spreken. Bij de kathedraal ontmoeten we een man uit Zoetermeer die ook op de fiets rondtrekt. Wiel blijft meer dan een half uur met hem in gesprek, terwijl ik in en rondom de kathedraal foto’s maak.
De kathedraal vanuit de verte gezien


In de kathedraal vertelt een mevrouw dat Jeanne d’Arc leefde als herderin. Ten strijde trok verkleed als man en later commandant het leger tegen de Engelsen aanvoerde en overwon. Echter zij werd verraden. Gevangen genomen in Compiegne en ter dood veroordeeld in Rouen.
Brug over de Loire

Tussendoor even een terrasje pikken om mijn rug rust te geven. Lopen is een crime en de hernia speelt vals spel, waardoor de rug het behoorlijk af laat weten. Een broodje uit het vuistje op een bankje in de zon, mensen kijken, de historische gebouwen bewonderen, even hangen over de brugleuning van de Loire. Alles is fijn in deze stad.
Tegen half vijf terug in het hotel en een uurtje mijn bed in gedoken om bij te komen. Morgen misschien weer wat meer belevenissen, nu alleen wat extra foto’s van ons beiden. Daarna een heerlijke maaltijd in het restaurant van het hotel en weer vroeg naar bed voor morgen.


2 opmerkingen:

 1. prachtige foto,s gemaakt. je berichtje klinkt al opgewekter, dus een rustdag heeft je goed gedaan. kusjes en tot morgen
  diane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Maus en Wiel,

  Het is fijn om te horen dat jullie ervan genieten. Het zijn hele mooie foto's.
  Slaap lekker en groetjes van Sjef, Marion en Spike.

  BeantwoordenVerwijderen