maandag 23 mei 2011

Dag 9 23-05-2011 van Montrouge bij Parijs naar Etampes

Sommige dagen hebben een gaatje, sommigen, zoals vandaag kan ik beter geen naam geven. Hoewel er toch ook een mooi lichtpuntje is. Het begon vanmorgen al in het hotel. Tijdens het opladen van onze fietsen viel de kilometerteller van zijn fiets kapot op de grond. Er is totaal niets meer te zien, dus of hij toch doortelt, weten we niet.
Alles wat ook nog verkeerd kan gaan met het zoeken van de wegen is letterlijk verkeerd gegaan. Het begint al bij het uitrijden van Montrouge. We kunnen het goede pad maar niet vinden. Eindelijk bij Sceaux vinden we het Groene fietspad. Inmiddels hadden we al 12 km op de verkeerde weg gereden.
Het is een mooi fietspad, rustig rijden, maar zonder iets bijzonders te zien. Nu hoeft dat ook niet altijd natuurlijk. Tot Massy gaat het prima, maar dan begint de ellende. We komen niet uit de beschrijving. Stoplichten zijn verdwenen door rotondes vervangen. Straatnamen zijn niet terug te vinden en de weg heeft ineens geen nummer meer. Komende plaatsnamen zijn nauwelijks op de borden terug te vinden.
Tot we ineens na 28 km.de juiste route terugvinden. Heerlijk denk ik dan, echter Wiel laat zonder dat ik het weet de tomtom aanstaan. Terwijl ik dus rechtdoor de weg wil volgens, zoals het hoort als je niets anders ziet aangegeven, geeft dat rotding aan dat we een andere weg in moeten slaan.

Wiel zweert dan bij de tomtom, ik kan het ding niet uitstaan, want elke keer, dus ook nu, brengt hij ons totaal van de juiste route af. Dat rotding wil altijd naar een grote weg en dat hoort niet bij deze route. Gevolg kilometers omrijden en ik boos. Is gelukkig snel over maar toch is en blijft het vervelend. Om weer de juiste route terug te vinden is een probleem, dat niet direct is opgelost en het kost ons extra kilometers omrijden. We zijn zo bezig geweest met de weg overal zoeken dat er niet eens tijd en ruimte was om foto’s te maken.

Bij Lardi krijg ik regelmatig kramp in mijn enkel wat doortrekt naar mijn bovenbeen. Wiel masseert het voor we verder rijden en zegt dan nog even tussen neus en lippen door ik hou van je’. Het maakt de hele dag weer goed. We besluiten onderweg een hotel te zoeken, maar voor we er een vinden zijn we pas om 18.45 uur in Etampes. Zelfs hier moeten we nog 3 km. rijden voor we iets vinden. Het ene hotel na het andere is of vol of gesloten. Het enige wat over blijft is het dure Ibis hotel. Afijn, ook wel weer luxe met badkamer en toilet op je kamer.
Wiel is nu nog even de stad in om foto’s te maken en ik zit heerlijk rustig te typen.

Het eerste wat we doen, ’s morgens zowel als ’s avonds, kijken of er berichtjes zijn. We vinden het steeds weer heerlijk om van iedereen wat te horen, ook al zet niet iedereen iets op ons blog, maar op de mail. Fijn is ook te horen dat mijn kleinzoon geniet in mijn huisje.

Wiel komt net terug uit het stadje. Hij vindt het een vieze stad en niet de moeite waard om er een foto aan te besteden. Afijn, morgen zal het beter gaan. Een nieuwe dag, een nieuwe route.

Gereden km. 73.67   Van 9.15 tot 18,45  inclusief zoeken en pauzes. Gemiddelde snelheid 13.71

3 opmerkingen:

 1. houd die kleine lichtpuntjes maar voor ogen, want je zult je nog wel vaker ergeren, zeker aan de wegen. laat die tomtom dan ook weg en geniet van je route, ook al rijd je iets om. je hebt toch tijd!!!!????
  kusjes en tot morgen
  Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ups and downs zal er bij horen een goede nachtrust zal goed doen.
  morgen weer fris beginnen.
  kus dees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze dagen kom je vast nog meer tegen lach er om en zie de gein er van in.Morgen weer een dag moet je maar denken,Slaap lekker

  Arida

  23-05-2011 22.39

  BeantwoordenVerwijderen