zondag 15 mei 2011

Vertrek vanuit Landgraaf

Half zes opgestaan en beiden hebben we nog redelijk goed geslapen. De dagelijkse gedachte, die ik iedere dag krijg toegestuurd is een mooi begin:
Drie dingen kunnen maar kort verborgen blijven: de zon, de maan en de waarheid.(Boeddha)
Vanaf half zeven valt er een flinke bui regen, maar wat nu valt , krijgen wij onderweg niet meer, volgens de buienradar. Geplande route: Landgraaf naar Huy in Belgiè. Vanavond willen we slapen in het Tibetaanse klooster.

Vaak nemen we ons iets voor wat we toch niet kunnen volbrengen, De route die Wiel had uitgeschreven was prachtig,maar er was menige berg die niet was voorzien. Vooral toen we de afslag Reijmerstok misten en uitkwamen bij het ijstentje beneden aan de berg van Noorbeek,  Een bui barstte los dus konden we in de stal schuilen. Dan de steile berg naar Noorbeek opgereden, zonder af te stappen. Nog een paar stevige  heuvels krijgen we op weg naar Vise. Opnieuw een stevige regenbui. Gelukkig vinden we weer een schuilplaats. Vanaf hier is het heerlijk rijden langs de Maas naar Luik. Hier was de Luikse markt, waardoor we helemaal om moesten rijden. Tussendoor wat regen, maar we kunnen door blijven rijden langs de Maas richting Huy. 10 Km.voor het klooster, bij Hermalle-sous-Huy zijn beide batterijen van Wiel leeg. We stoppen bij het kasteel, bij het `ferme castrale`, een heel oud gewelf waar het restaurantje is gevestigd. Het grote open haardvuur maakt dat we ons direct thuis voelen. Het is inmiddels 17.00 uur. Gelukkig spreekt  de gastvrouw Hollands. Een van de gasten biedt aan om Wiel met fiets en al mee te nemen naar het klooster, ik kan nog doorfietsen. Hij weigert. Vraagt de eigenaresse of ze een kamer heeft. We hebben inmiddels 81.34 km. gereden. Geen probleem. Ze laat een kamer schoonmaken door haar zoon. We moeten wel  de badkamer en het toilet delen met de familie. Geen probleem,  zijn allang tevreden met deze oplossing. Krijgen een heerlijke pasta met spek, prei  en knoflook  voorgeschoteld, gemaakt van oude recepten die voorradig zijn in de enorme bibliotheek voor kookboeken. Er zijn twee musea aan het taveerne  en de boerderij verbonden  Het aangrenzende kasteel wordt gerestaureerd voor vrijwilligers. Meer kun je lezen op beide websites± www.gastronomica.be en www.hermalle/sous/huy.be
Het zal zijn reden wel hebben dat we niet bij het Tibetaanse klooster konden komen, al begrijpen we dat nu nog niet Hier zijn we ook blij mee.
Gereden km. 81.3. Tijd inclusief pauzes 7.15 uur.
9.30 uur; Afscheid van kinderen, kleinkinderen en vrienden

Berg naar Noorbeek. Bijna boven en hij lacht nog steeds bij deze zware klim

1 opmerking:

  1. Zoals het eruit ziet gaat het goed met jullie.
    Nog veel kracht toegewenst op deze zware tocht.

    Liefs Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen