zaterdag 21 mei 2011

Dag 7 21-05-2011 Van Compiegne naar Villeparisis

Vannacht rond half een schrok ik wakker. Schijnbaar was een jong stel aan haar huwelijksnacht bezig. Het hele hotel lag mee te genieten van haar gekreun bij elke wip dit hij maakte, totdat je ook hem klaar hoorde komen. Het duurde meer dan 10 minuten en al stop je je oren nog zo dicht, dat helpt van geen meter. Eindelijk rust. Weer net in slaap gevallen en prompt een half uur later begon het gekreun opnieuw. Zelfs Wiel werd er dit keer wakker van. We waren niet de enige die niet meer konden slapen, want anderen hoorden we op hun deur bonzen. Ook die hadden er schoon genoeg van. Vanmorgen kwamen we de eetzaal binnen, waar al twee echtparen zaten te ontbijten. Ze keken ons nogal merkwaardig aan. Misschien dachten ze dat wij het waren geweest, totdat het jong getrouwde  paar de lift uitkwam.
Vandaag rijden we richting Parijs, nog ongeveer 100 km. We kijken wel hoever we komen. De eerste 12 km. rijden we door de bossen van Compiegne. Dan een klim van anderhalve kilometer stijl omhoog, om tot de ontdekking te komen dat we toch de verkeerde afslag hadden genomen. Soms is het moeilijk uit de beschrijving te komen welke weg je moet hebben als er zes wegen zijn op de kruising. Geen probleem, we komen nu langs de uines Gallo Romaines. Er is niet veel meer te zien van het oude theater en we zouden er niet expres voor omgereden zijn. Wel staan de beukenbomen hier prachtig in bloei.

Door de velden fietsend hoor ik Wiel af en toe achter me zingen. Het is zonnig weer en in de middag zelfs 26 graden. Hij heeft het nog steeds naar zijn zin en geen spijt van zijn beslissing. De weg ligt vooral in de kleine dorpen vol kasseien, wat gevaarlijk rijden is, vooral omdat ze niet gelijkmatig aan elkaar liggen. In een van de sleuven ertussen slipt de fiets van wiel en hij kan maar net overeind blijven.  Vooral bergafwaarts is het goed uitkijken. In Montepilloy bekijken we van de buitenkant een oud vervallen kasteel. Ondertussen komt er kreunend en steunend een oude trekker de berg op volgeladen met ronde hooibalen, bestuurd door een vrouw. Ze zwaait en ik schiet snel een paar plaatjes.

Ook in dit dorp missen we de afslag en vliegen de berg af. Helaas. Beneden aangekomen moeten we de klim weer naar boven maken. Ach, de berg is maar twee kilometer en 7%.  Opnieuw door bossen en velden Via Nery, Montepilloy, Vemars, Thieux, Messy naar Gressy. Zomaar een paar van de kleine plaatsen op onze route. Tot hier gaat alles goed. Echter in Gressy gaat het opnieuw fout. We willen naar Mitry et Neuf, maar komen terecht in Mitry-Mory, doordat er een nieuwe rotonde met weg is aangelegd, waar fietsers niet op mogen. Met geen mogelijkheid is terug te vinden hoe nu te rijden. We kachelen op aanraden van iemand maar door en komen uiteindelijk op een rotonde terecht zonder borden. Vragen twee langskomende fietsers of zij ons de weg willen wijzen naar het eerste het beste hotel, want de accu’s zijn praktisch leeg door al dat omrijden. Later ontdekken we dat we rondjes hebben gereden rondom het vliegveld Charles de Gaulle. Vliegtuigen hebben er genoeg boven ons hoofd gevlogen. We hebben ongeveer 12 km. omgereden. We zijn nog aan het nadenken of  we morgen een dag in Parijs doorbrengen of er alleen door zullen rijden. Ik heb Parijs vaak genoeg gezien als buschauffeur, maar Wiel nog nooit. Hij mag kiezen wat we doen. Wij zijn beiden  totaal afgedraaid. Slaap lekker allemaal
Van de linkerman heb ik het mailadres, nu nog proberen via Ziggo hem de foto te sturen: freulon.xavier@wanadoo.fr
Gereden kilometers 92.66, het meeste tot nu toe. 9.45 uur. Gemiddelde snelheid 16.31km.p. uur.

4 opmerkingen:

 1. hoi mam,
  ik heb de foto gestuurd maar het mail adres dat je erbij vermeld hebt. mijn frans is niet zo geweldig, maar als hij jullie namen heeft onthouden dan komt dat goed. daarbij, hij staat er zelf op, dus dat zal wel te herkennen zijn. ga maar lekker een dagje door Parijs en laat Wiel maar de mooie plekjes zien. na al dat zwoegen en omrijden hebben jullie wel een dagje rust verdient.
  kusjes
  Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ria de Haan zei

  hoi ouwe zwoegers,jullie tom-tommetje niet goed ingesteld jaaaaaaaaa dan moet je wel eens een kilometertje om heel veel liefs en geniet van een dagje Parijs dikke kus ria en koen

  22 mei 2011 1.12

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo !
  Danke für das Foto !!!
  Sie ist sehr schön !
  Ich hoffe dass, das ein gute nacht ins hotel gehabt.
  LG.

  Xavier Freulon.


  Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi mam en wiel.
  hoop dat jullie genoten hebben van de rustdag.
  kunnen jullie er morgen weer tegen aan,met frisse moed.
  ik kijk al weer uit naar je volgende verslag.
  groetjes dikke kus van ons allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen