donderdag 19 mei 2011

Dag vijf 19-05-2011 Van Cambrai naar St. Quentin

Om kwart over vijf vanmorgen zat ik stijf rechtop in bed en kon niet meer slapen. Een uurtje later schoot Wiel overeind met een verkrampt been. Heel pijnlijk. Na het douchen was ik ineens mijn fietsbroek kwijt. Alles afgezocht tot ik ontdekte dat Wiel hem had aangetrokken en zijn fietsbroek met spoortjes voor mij had laten liggen. Mijne was net uitgewassen, vandaag is die van hem aan de beurt. Wassen is geen probleem, maar drogen wel. Langzamerhand moeten we er aan gaan denken tijdens het rijden alles te drogen te hangen op de fietsen. Tijdens het ontbijt ontdekken we nog twee heren pelgrimgangers op de fiets. Zij rijden zo’n honderd kilometer per dag. Vandaag  wordt het een rustige dag en vroeg binnen. 9.15 zijn we vertrokken.
Voor het eerst zijn we gestart op de route van het Genootschap St. Jacob. Een schitterende route, maar een en al heuvels. Het klimwerk was behoorlijk stevig. We rijden twee keer de Couberg , de Vaalserberg, de Fromberg etc. Allemaal gelukkig al vaker geoefend tijdens onze trainingsritten, maar nu achter elkaar in praktijk gebracht.
Even afkoelen van de Franse Fromberg

Tot twaalf uur donker dreigende wolken, het blijft echter droog. De rest van de middag afwisselend wolken en zon. Mooie natuur, zwaar parcours.  Vast een voorproefje naar de Pyreneen. De laatste 5 kilometer besluiten we langs het kanaal te fietsen. Even een stukje rust in de benen..
 Om half drie rijden we St. Quentin binnen. Eerst naar de kathedraal om een stempel te halen en foto’s te maken. Daarna naar het genootschap St. Jaques. Zij bezorgen ons een kamer in het splinternieuwe  Etap hotel voor 59 euro inclusief ontbijt. Het is net afgelopen vrijdag geopend, ziet er prachtig uit,alleen internet is nog niet aangesloten. Schrijf nu eerst alles in Word en mag bij het hotel om de hoek alles op internet zetten. Onderwijl dat ik schrijf duikt Wiel de douche in en wast alle kleren uit. Ruiken we morgen weer fris, de kleren dan. Zelf duiken we twee keer per dag onder de douche. ’s Morgens om wakker te worden en ’s middags om het zweet kwijt te raken. Op aanraden van iemand hadden we Zwitsal babyshampoo meegenomen. Je kunt je ermee wassen, de  was doen en je haren mee wassen. Ik moet zeggen dat we ook ruiken zoals baby’s dat alleen maar kunnen.
Kathedraal van St. Quentin
Rond 18 uur lopen we de berg op naar de stad, die we al eerder in de middag zijn opgefietst. Behoorlijk stijl en lopen vind ik zwaarder dan fietsen. We nemen wat mooie foto’s en eten op een terrasje een heerlijk stokbrood belegd. De friet van gisteren zit nog steeds dwars, was veel teveel.
Welterusten allemaal en het is heerlijk om alle berichtjes te lezen. Veel liefs allemaal
Gereden kilometers:   58.58  Gereden tijd incl. rustpauzes:  6.30 uur. Gemiddelde snelheid: 15.57 km.

1 opmerking:

  1. jullie houden goed vol. meer conditie als ik, knap hoor. lees alles iedere dag voor het slapen. ben benieuwd naar morgen. dikke kus en slaap lekker. volhouden!!! kusjes
    Diane

    BeantwoordenVerwijderen