vrijdag 27 mei 2011

Dag 13 27-05-2011 van Blois naar Tours en groot nieuws

Eerst nog even terug naar gisteren. In de ochtend was een deel van mijn voorste spatbord afgebroken. De stang die dat vasthield kreeg Wiel maar niet goed bevestigd. Uiteindelijk heeft hij de andere zijde zo verbogen dat het spatbord nu professores vast bllijft zitten. Ook vandaag heeft het zich goed gehouden en laten we hopen dat dit de enige pech blijft.
Gisteravond rond kwart voor tien kwam een verheugend sms’je binnen van Andre Brouwer. Secretaris van het genootschap van St. Jacob.
Vandaag antwoord gekregen van het pelgrimsbureau. Ze erkennen de fiets met elektrische ondersteuning als op eigen kracht. Vr. Groet Andre Brouwer”
Geweldig nieuws om te horen en opgewekt in slaap gevallen. Echter niet voor lang. Vannacht om 3.15 uur ging het brandalarm af. In het begin dringt het niet tot je door, maar als het aan blijft houden trek ik wat aan en loop de gang op. Heel frappant, het waren allemaal vrouwen die kwamen kijken wat er aan de hand was, de mannen bleven in bed liggen. Stel dat het echt brand was geweest??? Op gegeven moment liep de security langs om iedereen gerust te stellen. Er was ergens kortsluiting. Net in slaap gevallen, opnieuw het brandalarm. Toch weer kijken en ja hoor 1 man, de rest alleen weer de vrouwen in hun nachtkleding op de gang. Ook Wiel blijft lekker liggen en trekt zich er niets van aan. Snurkt binnen vijf minuten weer verder.
Als ik vanmorgen met moeite mijn ogen open maak, is Wiel al gewassen en geschoren. We weten niet eens meer wat voor dag het is. Laat staan dat we weten wat er overal in de wereld gebeurd. Moeten vanmorgen de telefoon erbij zoeken om te kijken naar de dag en datum.
Vertrekken vanmorgen om 9 uur. Het heeft geregend en het is koud en guur. Warm aangekleed stappen we op de fiets. We besluiten om niet de voorgeschreven weg te nemen, maar de kortste route langs de Loire. Eerst rijden we langs de rechterkant, maar bij Chaumont sur Loire steken we toch de brug over om de D 751 te nemen, de wijnroute.
Hierlangs liggen allemaal proeverijen en natuurlijk verkooppunten. Het is een stuk rustiger en fijner rijden. Om te klimmen hadden we vandaag niet veel zin, komt nog genoeg komende dagen. Het weer ziet er dreigend uit en onderweg vallen wat regendruppels. Toch boffen we als steeds.
Op het moment dat we vertrokken was het droog en wat er valt is niet de moeite waard. Het levert  onderweg prachtige wolkenvelden op, op menige foto goed te zien.
In Amboise rijden we eerst tot halfweg de brug op. Van hieruit kun je het kasteel, waar menige Franse koning is geboren, bewonderen en goed fotograferen. Het ligt op een loodrechte rots tegen de stad aan. We lopen het stadje in, eten op een terrasje een broodje gezond met een heerlijke pot thee voor mij en voor Wiel een cola. Hij is totaal afgeknapt op de Franse prut kopjes koffie, die in een slok leeg zijn.
Rond kwart voor drie rijden we Tours binnen. Eerst in de kathedraal de boekjes laten stempelen. Terwijl ik de buitenkant  fotografeer, hoor ik naast mij een jongeman  tegen een vrouw in het Nederlands uit een boekje over de stad voorlezen. We raken in gesprek. Ze blijken net een week getrouwd te zijn en op huwelijksreis. Zij maken een foto van ons voor de kathedraal, ik van hun samen. Daar krijg je niet zo vaak de kans voor om er samen op te staan. Even later een Hollands stel ontmoet die op de terugreis waren van Santiago. Vonden het in Spanje erg zwaar rijden, daar waren die Pyreneeën niets bij vergeleken, zeiden ze. Daarom op de terugweg tot de Franse grens de trein genomen, 12 uur lang en daarna weer terug naar Holland op de fiets.
Vanuit het Etap hotel even naar de stad voor een heerlijk bord kebab met sla en vanavond weer vroeg onder de wol.
Gereden kilometers 65.69 in 5.45 uur. Gemiddelde snelheid 16.79 km.p. uur.

4 opmerkingen:

 1. Ria de Haan zei

  geweldig nieuws gefeliciteerd ,dat fietst iets lekkerder.
  hele mooie foto voor de kathedraal.Het weer wil niet erg meewerken,dat wil het hier ook niet.leuk die ontmoetingen met Nederlanders maar uit je bericht te lezen staat er nog heel wat te wachten .sucses voor morgen en we lezen
  wat de dag brengt dikke kus voor allebei.

  ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi schatjes,
  wat een geweldig nieuws, gefeliciteerd. niet alleen voor jullie, maar ook voor de velen die jullie volgen op een elektrische fiets. ben trots op je mam, dat je hiervoor gevochten hebt. petje af en nu doorzetten. jullie zijn straks de eerste die aankomen en terugkomen met een erkenning met je fiets. dikke kus en tot morgen,
  Diane, Rene en de kids, met een extra knuffel van Danielle. ze mist je erg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou mam je hebt het weer voor elkaar , was ook wel te verwachten.
  gefeliciteerd moet je toch goed doen.
  dikke kus van ons allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Chapeau voor jullie.......
  Dit goede nieuws fiets een stuk gemakkelijker denk ik.
  Wat wij ons afvroegen? Kunnen jullie het wereldnieuws volgen?
  Mark heeft gisteren zijn medaille behaald van de wandelvierdaagse Hoensbroek. Ter info.
  Groeten...
  Mark, Jose en Michel (ZET HEM OP)

  BeantwoordenVerwijderen