dinsdag 31 mei 2011

Dag 17 31-05-2011 van Melle naar St. Jean d’Angely

Het was koud vanmorgen en we zijn al moe van het gesjouw van alle bagage de trappen af, tweehoog, nog voor we gaan fietsen. Er zit wel iemand aan de balie, maar even helpen was er gisteren en vandaag echt niet bij. Service van de dure hotels, want in de kleinere Etap en Formule 1 hotels ondervinden we veel meer hulp en vriendelijkheid. Men laat hier ook duidelijk merken dat we geen ontbijt nemen, maar 10 euro per ontbijt p.p. dat eten we er beiden niet van af. We zijn duidelijk van de mindere stand in de ogen van het personeel. Gelukkig staan we daar zelf ver boven. Het enige wat we missen is thee en koffie, maar voor de rest hebben we heerlijke verse broodjes van de bakker  als ontbijt.
Zijn om 8.20 vertrokken met korte fietsbroek, maar binnen het uur wordt het allemaal verwisseld voor de lange broek. De wind hebben we opzij vandaag en dat is heerlijk rijden. Even buiten La Chauviere, in het Foret d`Alnay, lopen we een weg mis, maar het wordt  goedgemaakt doordat we een jonge vos voor ons uit zien lopen met een vogel in zijn bek. Hij blijft steeds staan, draait zich naar ons om en loopt dan weer door op de weg, zeker 5 minuten lang. Het lijkt een spelletje, maar het feit dat hij niet echt bang is voor ons en wij extra langzaam rijden om ervan te genieten geeft een fijn gevoel. Dat hadden we toch maar gemist als we de goede weg hadden genomen. 

In Aulnay drinken we koffie, ontmoeten een Hollander die met een groep Engelsen een fietstocht maakt. Een van die Engelse dames spreekt mij aan en wijst op de Hollander, die hier een huis heeft. Zijn vrouw woont hier de meeste tijd van het jaar. Hij is leraar en reist heen en weer. Over twee jaar gaat hij met de fut en voorgoed in Alnay wonen.
Broodjes gehaald bij de bakker en in een cafeetje bij de thee en cola opgegeten. Een half uur later weer op weg. Een groep Fransen, op weg naar St. Jacques,  is net als wij op zoek naar de goede weg. Zij blijven zoeken, terwijl wij even terugrijden, vragen en al snel de juiste weg hebben gevonden.

In Nuaille s Boutonne Maken we wat foto´s en rijden we over 6 kleine bruggen waar het riviertje de Boutonne stroomt. Kwart over twee rijden we St.Jean d ´Angely binnen. Bij de VVV horen we dat we in de Abdij mogen slapen voor 12 euro p.p. Het heet Abbaye de Royale. Het doet me denken aan mijn kostschool in Oegstgeest, waar ik als kind heb gezeten. Alleen veel groter. Kleine en grote gangen, diverse binnenplaatsen  en een monumentale uitgesleten trap. De foto’s houden jullie tegoed. Ontbijten kunnen we morgen in het dorp. De Abdij is 3 keer verwoest door de Noormannen een bekende pelgrimsplaats op de St. Jacobsroute. In 817 stichtte Koning Pepijn van Aquitaine deze abdij op de fundamenten  van een kerkje uit 402.  

In de plaats voor St.Jean d ´Angely, helaas heb ik bij de VVV geen boekje met de naam bij me, stond een oorlogsmonument uit 1914. Daarnaast een hoekje tussen de bomen waar Wiel even uit zit te rusten.
Omdat we hier geen wifi hebben zetten we alleen wat foto´s erbij die we onderweg gemaakt hebben, maar niet van dit prachtige plaatsje. We moeten op tijd bij de VVV, Office de tourist, zijn, dan mogen we daar alles even op internet zetten. Niet zo´n lang verhaal dus, morgen meer. Wordt ook een langere tocht naar Royan.
Gereden kilometers 58.62  in 5.00 uur. Gemiddelde snelheid 16.71 km.p. uur.
Deze foto van Wiel is te leuk om niet te plaatsen

3 opmerkingen:

 1. WEER PRACHTIG OM TE LEZEN EN DE FOTO'S TE BEKIJKEN. MAAR HET WORDT WEL WEER TIJD VOOR EEN RUSTDAG ZIE IK, WIEL ZIET ER MOE UIT!!! denk eraan dat je nog ver moet, want anders zijn jullie al gesloopt voordat je aankomt. het moet wel leuk blijven he. en die vos heeft toch ook iets te zeggen met die vogel in zijn bek, heb je daar al eens aan gedacht? kusjes
  Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi, we zijn er weer,
  de verslagen gelezen erg mooi
  drinken, drinken, en nog eens drinken minsten 3 liter water op een dag buiten je andere drinken kom op maus en wiel een opvoubare jerrycan (voorkom uitdroging)
  rust en geniet ook vaker het is geen wedstrijd lekker slapen gezond weer op tot morgen dikke kussen
  koen en ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zijn inderdaad prachtige foto's!
  Vooral die laatste, het tekent de vermoeidheid.
  Misschien is een biefstuk wel gepast voor jullie (veel ijzer).
  En natuurlijk litertjes water per dag, heel belangrijk.
  Zet hem op en veel geluk.

  Groetjes Mark, Jose en Michel

  BeantwoordenVerwijderen